Традиционно малко преди церемонията за наградите Оскар  всяка година научаваме

...
Традиционно малко преди церемонията за наградите Оскар  всяка година научаваме
Коментари Харесай

Том Ханкс с цели две антинагради Златна малинка

Традиционно малко преди церемонията за премиите " Оскар "  всяка година научаваме и кои са носителите на антинаградите " Златна малинка ", които тази година ни изненадаха като отличиха артиста Том Ханкс в цели две категории.

Ролята на мениджъра на Елвис Пресли в биографичния " Елвис " му донесе две статуетки  заради  играта му във кино лентата на на Баз Лурман, и комбинацията от неприятен грим и несъответствуващ акцент.

Биографичната драма " Блондинка " с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро, получи " Златна малинка " за най-лош филм и за най-лош сюжет. Де Армас пък е е измежду номинираните за най-хубава актриса от Академията за кинокритиците и с нетърпения чака вечерта на Оскарите в неделя.

Със " Златна малинка " се снабдиха още Джаред Лето за основната роля в " Морбиус " и Ейдрия Архона за ролята на доктор Мартин Банкрофт в същия филм.

С наградата, който се връчва на предходни номинирани за антинаградите, които са се издигнали над неуспехите, бе отличен Колин Фарел за ролята му в номинирания за " Оскар " " Баншите от Инишерин ". Фарел бе номиниран за " Златна малинка " през 2005 година в категория за най-лош артист за ролята му в " Александър Велики ".

" Златна малинка " за най-лоша актриса във водеща роля бе присъдена на самите антинагради, които бяха номинирали 12-годишната Райън Кийра Армстронг за " Подпалвачката ". След обвинявания в тормоз номинацията на Армстронг бе оттеглена, уредниците сервираха извинения, вкараха възрастова граница от 18 години за бъдещи номинации включиха личната си номинация  на мястото на Армстронг в категорията.

Антинаградите " Златна малинка " са учредени през 1980 година, а номинираните и спечелилите се избират от членовете на едноименната фондация, която наброява над 1100 члена  от Съединени американски щати и още 19 страни.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР